Потребители във Фейсбук сигнализират за опасност, свързана с умишлено отравяне на

...
</TD
>Потребители във Фейсбук сигнализират за опасност, свързана с умишлено отравяне на
Коментари Харесай

Тровят животни в пловдивско село

Потребители във Facebook алармират за заплаха, обвързвана с съзнателно отравяне на животни, видя Plovdiv24.bg.

Хората са ядосани от нечовечната постъпка на причинителите:

" На тази ужасяваща панорама се натъкнахме в с. Калояново на 18.09. малко след среднощ. Минавахме през селото и от колата забелязахме, по какъв начин едно куче влачеше задните си крайници и не можеше да се изправи. Помислихме, че е ударено, и спряхме, с цел да му помогнем. Когато го доближихме, то към този момент не можеше да се изправя, от устата му стартира да излиза пяна и се гърчеше.

Когато подвигнах глава и се огледах в близост, осъзнах, че се намираме сред голям брой трупове на отровени животни и на към момента агонизиращи такива. Около нас лежаха минимум 10 отровени кучета и котки.

Обадихме се незабавно на 112, с цел да пуснем сигнал, и за наше огромно удивление след 10 мин. пристигна полицейски екип. Заедно с тях продължихме да се оглеждаме за още натровени животни и да търсим къде може да е оставена отровата, с цел да предотвратим отравянето на още животни. За страдание, не открихме това, с което са били отровени. 

По-късно денем се заяви за общо открити над 50 натрупа на кучета и десетки котки.

Ден по-късно на 19.09 по улиците на Калояново не се вижда нито една животинка. Думите на локалните, че общината убива съзнателно уличните животни, може би ще се окажат правилни. ", споделя потребителка.

Друг консуматор също споделя възмушението си:

" По мотив всеобщото тровенe на животни през последните дни. Знам, че и в моя френд лист има хора, които не обичат животните. Знам и кои са. Премахнете се сами от приятелите ми във фейса и освен.

Относно тровещите.. Връща се и се връща по доста мъчителен метод! Така е устроена вселената. "

Коментарите под обявата са голям брой и множеството са скиптични, че ще се разбере, кой тъкмо е причинител действието.

" И в този момент какво? Кой ще потвърди кой е виновника? И ще има ли осъдени? Дълбоко се колебая! "

" Има задоволително камери в Калояново,за да се разбере кой е виновника, в случай че въобще някой се интересува от това!!!! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР